محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران+فیلم ، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته «ماهوارههای ظفر ۱و۲ که تستهای موفق خود را پشت سر گذاشتهاند، امروز راهی پایگاه فضایی میشوند تا به زودی فرآیند قرار گرفتن آنها در مدار طی شود».
آقای آذری جهرمی افزوده «این ماهواره و ماهوارهبر هر دو یک گام تحقیقاتی مهمند».
وزیر ارتباطات در حساب کاربری خود در اینستاگرام هم نوشته «ماهواره ظفر امروز به پایگاه فضایی منتقل میشود و ماهواره بر «سیمرغ ایران+فیلمی» هم تکنولوژی پیچیدهای دارد که کارهای آن به اتمام رسیده است.»
او اما تاریخی برای پرتاب ماهوارهها اعلام نکردهاست.
رئیس سازمان فضایی ایران+فیلم، اوایل مهر ماه از پرتاب سه ماهواره به فضا تا اوایل زمستان خبر داده بود و گفته بود «از این ماهوارهها در بخشهای گوناگونی از جمله ناوگان دریایی و یا در زمان وقوع بحرانها استفاده میشود».
مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران+فیلم، نام این ماهوارهها را «پارس ۱، ظفر و ناهید» اعلام کرده بود.
جمهوری اسلامی در خرداد ماه برای سومین بار تلاش کرد ماهواره «ناهید ۱» را به فضا پرتاب کند، اما به دلیل «انفجار در سکوی پرتاب» موفق به این کار نشد.
در دیماه سال ۹۷ نیز مقامهای جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند موشک حامل ماهواره «پیام» را به فضا پرتاب کردهاند، اما این موشک به سرعت کافی نرسیده و پرتاب ناموفق بودهاست.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، هشدار داده واشینگتن به ایران+فیلم اجازه نمیدهد از برنامه فضایی خود بهعنوان «پوشش برنامه توسعه موشکهای بالیستیک» استفاده کند.
وزارت خزانهداری آمریکا در شهریور ماه سازمان فضایی ایران+فیلم، پژوهشگاه هوافضای ایران+فیلم و مرکز تحقیقات هوافضای ایران+فیلم را «در راستای فشار برای توقف برنامه هستهای ایران+فیلم» به فهرست تحریمهای خود افزود.
این وزارتخانه در اول آذر ماه نیز خود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران+فیلم، را به دلیل «قطع اینترنت» در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
اینترنت در ایران+فیلم در پی اعتراضات گسترده آبان ماه قطع شد. گفته میشود بین دستکم ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر در سرکوب اعتراضات آبان ماه توسط نیروهای امنیتی، کشته شدهاند.
.