بیش از ۱۴۰ نفر در اعتراض‌های کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی کشته شدند

بیش از ۱۴۰ نفر در اعتراض‌های کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی کشته شدند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهور روسیه، روز دوشنبه، ۱۱ آذر، برای قانون کشورش مربوط به رسانه‌ها اصلاحیه‌ای را امضا کرد که بر اساس آن از این پس کار خبرنگاری برای رسانه‌هایی که روسیه به آنها برچسب «عامل خارجی» زده دشوارتر می‌شود.

جیمی فلای، رئیس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، روز چهارشنبه در واکنش به این اقدام، آن را به‌شدت نکوهیده و اقدامی برای بستن راه خبررسانی توسط اندک رسانه‌هایی دانست که تحت کنترل کرملین نیستند.

جیمی فلای می‌افزاید: «بر اساس اصلاحیه کنونی، صدها خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در سراسر روسیه که شریان حیاتی خبررسانی به اهالی مناطق کشور هستند و به موضوعات مهمی می‌پردازند که رسانه‌های دولتی از آنها چشم می‌پوشند، از این پس، به طرزی بی‌معنی ‘عامل خارجی’ به حساب می‌آیند.»

قانون «عامل خارجی» روسیه به گروهی از رسانه‌ها در روسیه عنوان «رسانه‌هایی که کشورهای خارجی را نمایندگی می‌کنند» می‌دهد.

طبق این قانون «عوامل خارجی» باید در هر مطلبی که منتشر می‌کنند خود را به عنوان «عامل خارجی» معرفی کنند، باید نام خود را در اداره‌ای دولتی به ثبت برسانند و از منبع درآمد و اهداف خود منظماً گزارش بدهند.

همچنین بر اساس این قانون و اصلاحیه آن، اگر مقام‌های روسی هر مطلبی از این رسانه‌ها را مغایر با قوانین روسیه بدانند حق خواهند داشت وب‌سایت‌ این رسانه‌ها را مسدود کنند.

قانون اصلی «عوامل خارجی» در سال ۲۰۱۲ یعنی در زمانی تصویب شد که روسیه شاهد بزرگ‌ترین موج اعتراضات ضددولتی از زمان به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین بود. پوتین نفوذ و پول غربی را مقصر بروز این اعتراضات دانست.

از سوی دیگر، در پی پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور در آمریکا و بالا گرفتن اتهام مداخله در انتخابات این کشور توسط روسیه، راشا تودی، شبکه تلویزیونی دولتی روسیه، مجبور شد طبق قانون موسوم به «ثبت نام عوامل خارجی» نام خود را به عنوان عامل خارجی در آمریکا ثبت کند.

در پی این اتفاق، نمایندگان مجلس روسیه قانونی را «در پاسخ» و به عنوان مقابله به مثل در سال ۲۰۱۲ به تصویب رساندند.

دو سال پیش، در سال ۲۰۱۷، وزارت دادگستری روسیه این قانون را شامل حال رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، صدای آمریکا، شبکه تلویزیونی کارنت‌تایم، و چند سرویس و بخش در رادیو اروپای آزاد از جمله سرویس تاتار، سیبری، و فاکتوگراف نیز کرد.

.